28.1.2020. 22:23
0
Radončić: Nema potrebe polemizirati sa IOM-om
Povodom saopćenja Međunarodne organizacije za migracije (IOM) oglasio se državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić naglasivši da nema potrebe polemizirati sa IOM-om.

“Nakon saopćenja IOM-a da trebam dati ispravku krivih navoda kako navodno nije bila donijeta odluka o prestanku finasiranja dijela troškova za potrebe Granične policije BiH, smatram razložnim da istaknem dvije važne činjenice: Prvo, vrlo smo zahvalni na njihovoj dosadašnjoj pomoći i, naravno, zbog eskalacije migrantske i humanitarne krize, želimo da vjerujemo da će ona biti veća i adekvatnija. Jer, siromašna BiH ne može sama nositi teret enormnog broja ljudi koji žele da završe na destinacijama izvan naše zemlje.

Drugo, umjesto polemike o tome da li je finasiranje bilo obustavljeno nudim na uvid zvanični akt koji je Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo od Granične policije naše zemlje”, zaključio je Radončić.


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.