4.2.2020. 8:25
0
Državni parlament: Na dnevnom redu ponovo smanjenje otpremnina parlamentarcima
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH naći će se ponovo prijedlog zastupnika Damira Arnauta da se otpremnine za odlazak u penziju parlamentarcima, ministrima i članovima Predsjedništva BiH ograniče na 10.000 KM jer nije usvojen na prošloj sjednici Predstavničkog doma PSBiH, jer nije dobio podršku nijednog predstavnika iz Republike Srpske u Parlamentu BiH.

Prijedlog da se maksimalna otpremnina smanji sa 35.000 na 10.000 KM je pao jer je 20 poslanika glasalo protiv, dok je 15 bilo “za”, uz 4 suzdržana. Predlagač Damir Arnaut, naveo je u obrazloženju da su pojedini zastupnici kazali su da greškom glasali protiv, pa on sada ponovo predlaže isti zakon. 

Nekoliko tačaka dnevnog reda odnosi se na Visoko i sudsko tužilačko vijeće odnosno inicijative zastupnika da se odredi rok za disciplinske postupke najduže do šest mjeseci, te da se sukob interesa nosilaca pravosudnih funkcija odnosi i na njihove bliže srodnike.  


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.