7.2.2020. 11:05
1
Izjava svjedoka u nastavku suđenja u akciji City: Platili smo svaki po 100 KM za seksualnu uslugu
FOTO: oslobođenje; Ramel Jusufi
Svjedok Vanja H. jučer je u nastavku suđenja Ramelu Jusufiju i ostalim uhapšenim u akciji City u sarajevskom Kantonalnom sudu rekao da je prije godinu prvi put posjetio internet-stranicu cityoflove.com, te da ga je to iskustvo skupo koštalo jer je prevaren i opljačkan.

Prevaren

On je ispričao da je 9. aprila 2019. godine otvorio pomenutu internet-stranicu, izabrao profil jedne djevojke iz Sarajeva, te joj poslao SMS poruku. Potom su se dogovorili kakve seksualne usluge može dobiti, te gdje da se nađu.

Iako je na saslušanju u policiji rekao da mu je djevojka rekla da se zove Iris, jučer se nije mogao sjetiti njenog imena navodeći da se možda zvala Nejra ili Merima. Rekao je da je ta djevojka bila mlada, niskog rasta, mršava i kraće tamne kose i da ju je prepoznao na slikama koje su mu pokazali u policiji.

- Našli smo se u jednom ugostiteljskom objektu. Rekla mi je da moram unaprijed platiti 200 KM. Čim smo sjeli za sto, njoj je zazvonio mobitel. Pod izgovorom da je zove drugarica, izašla je vani. Tom prilikom je uzela moj mobitel LG, a na stolu ostavila svoju torbicu. Pošto se nije vratila, otvorio sam torbu i u njoj nije bilo njenih dokumenata, nego neke bezvrijedne sitnice. Nazvao sam je ponovo na njen broj i poslao poruku da mi vrati mobitel, te da će dobiti još novca, ali je više nikad nisam vidio. Nisam koristio seksualne usluge, a platio sam i još ostao bez mobitela, ispričao je Vanja H, ističući da krađu nije prijavio.

Svjedok Irfan D. je ispričao da je putem pomenute internet-stranice dogovorio susret s jednom djevojkom, nakon čega je sa prijateljem otišao u Ulicu Azize Šaćirbegović.


Polusatno druženje

- U haustoru zgrade su nas dočekale dvije djevojke. Nas dvojica smo se dogovorili ko će koju, platili smo svaki po 100 KM za seksualnu uslugu i s njima u stanu proveli pola sata, rekao je svjedok, dodavši da se ne sjeća izgleda djevojke s kojom je bio jer je u stanu bio mrak. Nastavak suđenja je 25. februara, kad će biti saslušavani drugi svjedoci Tužilaštva, prenosi Oslobođenje.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.