7.2.2020. 11:42
0
Mijatović pozvao Radojičića da povuče tužbe protiv organizatora skupa 'Pravda za Davida'
Pozivam Igora Radojičića , gradonačelnika Banja Luke da povuče tužbeni zahtjev koji je u ime Grada podnesen protiv organizatora skupa „Pravda za Davida“ održanog 30.12. 2018. godine, a kojim je navodno usljed „propale“ Nove Godine isti oštećen za iznos od 178.445,00 KM, navodi potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović.

„Predmetna tužba pokazuje da dosadašnje sramno ponašanje Igora Radojičića u slučaju ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića nije plod slučajnosti. Perfidnim karikiranjem povoda i stvarnih razloga u svrhu svoga partijskog pozicioniranja, a u cilju zadržavanja kandidature za prvog čovjeka Grada, jasan je cilj Radojičića. Neprihvatljivo je da kolateral budu naivna banjalučka djeca kao moneta tog stranačkog poltronizma i pozicioniranja. 

Nedostatak empatije i elementarnog bontona kod Radojičića je njegova individualna stvar, ali Grad Banja Luke ne smije da bude u funkciji moralnog sunovrata Igora Radojičića, već isključivo u interesu građana Banja Luke.

Sve i da jeste nastala predmetna šteta, ta cifra nije vrijedna uništenja života troje mladih ljudi, djece Banja Luke. Između ostalog, pa taj iznos je višestruko premašen samo od Helikopterskog servisa za vožnje pjevačica na privatne i partijske zabave političke  opcije kojoj Radojičić pripada. Poruka represije, a ne korekcije i tolerancije mladalačke slobode ne može i ne smije biti referenca ovog Grada“, navodi Mijatović.

Napominje da „od cinizma Igora Radojičića jedino su društveno tragičniji postupci tzv. opozicije koja je regrutovala tek punoljetnu omladinu, te žrtvovala njihovu naivnost za lični interes uskog kruga partijskih funkcionera, tačnije „elite“ Partije demokratskog progresa“.

„Scenario je već viđen na lažnom zaklinjanju i dobijanju mandata na tragediji jedne porodice. Očigledno, tu nema pijeteta ni prema mrtvima, a niti prema živima.  I dok Branislav Borenović , vječiti profesionalni opozicionar džogira po sarajevskim parkovima, za primanja koja se trenutno mjere u stotinama hiljada maraka, ova naša djeca su osuđena na totalnu propast, a da nisu ni počeli živjeti.

Prema tome, nedopustiva je ova konverzija - novac za uništenje mladih života, te ću lično i svakom drugom obliku učiniti sve da neutrališem katastrofalne posljedice raznih Radojičića, Borenovića i  sličnih i njihovu konverziju političkih karijera na uštrb građana Banja Luke. To što se zovete jedni vlašću drugi opozicijom ne daje vam za pravo da uništavate više grad Banja Luku i građane ovog grada“, dodaje.
 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.