7.2.2020. 12:44
0
Šteta: 'GRAS-om' se treba baviti odlučno i hrabro zbog uposlenika i građana
Sindikat radnika komunalne privrede podružnice "GRAS" uručio je jučer zahvalnicu ministru saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanu Šteti za sve što je učinio za tu firmu i uposlenike.

Također, danas je od direktora ovog Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Jakuba Kubura dobio plaketu za uspješnu saradnju, uloženi trud, nesebičan doprinos, zalaganje, pomoć i podršku njihovom kolektivu tokom ministrovog mandata.

Ministar saobraćaja zahvalio je na uspješnoj saradnji i ukazanom povjerenju. Istakao je da je resorno ministarstvo u 2019. godini uspjelo stići zaostatak od dvije plate uposlenicima "GRAS"-a, što znači da im je isplaćeno 14 plata.

- Tokom protekle godine finansirana je kupovinu 24 novonabavljena vozila, 14 trolejbusa i 10 zglobnih autobusa. U toku je nabavka 10 novih minibusa u saradnji s UNDP-ijem, a s EBRD- om smo u fazi osiguranja 25 novih trolejbusa, te je ova banka raspisala i javni poziv za rekonstrukciju pruge od Marijin Dvora do Ilidže. Urađen je projekt pruge do Hrasnice, te trolejbuske mreže za Vogošću, a planirano je da radovi počnu u ovoj godini. I ovo se radi s EBRD-om i EIB-om - podsjetio je ministar Šteta.

Prema njegovim riječima, sve pripadajuće poreze državi 'GRAS' je uredno plaćao za 2019. godinu, a krajem godine je promijenjen i način sufinansiranja naših građana za javni prijevoz, što će značajno olakšati poslovanje ovom preduzeću u svim narednim godinama.

- Na ovaj način stekli su se uvjeti da ovo preduzeće svojim uposlenicima vrati dio plate koje su se odrekli 2015. godine, zbog lošeg stanja u firmi - potcrtao je ministar Šteta.

Poručio je kako je "GRAS" jedna od najstarijih ustanova u Kantonu Sarajevo, te da se ovim preduzećem i u narednom periodu treba baviti odlučno i hrabro za dobrobit, ne samo uposlenika, nego i građana, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.