8.2.2020. 14:20
0
Muriz Memić: Dalida nije računala na poštenog sudiju Todorovića
Hoću da uradim nešto što ne smijemo da uradimo četiri godine. Hoću da čestitam Muneveri rođendan. Jučer joj je bio, i hoću da svi čestitamo. Ne znate vi šta bi nastalo poslije toga, da joj je iko pokušao čestitati. Jer, 7. februara, dan prije izvadio je pare i rekao mi da je izvedem na ručak. A 8. februara je otišao i nije se više vratio, poručio je Muriz Memić, na protestima povodom četvrte godišnjice ubistva njegovog sina Dženana.

"Tražim od ove države da istraži ovaj slučaj. Ova država je potrošila milion na lažne istrage, a sve da bi se zadovoljio ćejg Dalide Burzić i njenih jataka. Nikada nećemo odustati: Da nije bilo mene i Ifeta, Dženana bi ‘udario autio’”, ističe Memić. . 

"Mislim da sam ovo do sada uradio na najbolji mogući način, slušajući Ifeta, zakon i Ustav ove države. Ali, ova država radi protiv mene i svih nas. Za četiri godine po drugi put oslobađajuća presuda. Želja Burzić je bila da to riješi sudnica. Ali nije računala na poštenog sudiju Igora Todorovića. Njemu je stavljena meta na glavu i sada njega proganjaju. Tu metu na glavu stavilo mu je Tužilaštvo KS, Sabina Sarajlija, produžena ruka Dalide Burzić, koja nije dorasla ovoj funkciji. Nastavlja raditi što joj je Dalida ostavila u amanet. Todorović je vratio vjeru i nadu u pravosuđe. Niti jednog trenutka nije podlegao. Čak na prvu presudu mu je Burzić poručila da će ona napisati presudu, da je ona samo pročita, da mora osuditi Seferoviće", ističe otac Dženana Memića. 

Dodao je da će Igora Todorovića naredne godine predložiti za Šestoaprilsku nagradu.

"Rekao sam zamjeniku gradonačelnika Milanu Triviću da ću doći do njega da se naredne godine dodijeli Šestoaprilska nagrada Igoru Todoroviću. Treba nam još Igora", ističe Memić.. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.