16.2.2020. 12:33
0
Na Prenju akcija spašavanja povrijeđenog planinara
U toku je akcija spašavanja povrijeđenog planinara s planine Prenj u mjestu Lupoglav, planinar se okliznuo prilikom uspona i pao nakon čega je zadobio višestruke povrede.

Planinar iz Jablanice učestvovao je u Memorijalnom pohodu "Lupoglav 2020" u kome je danas učestvovalo više od dvije stotine ljudi.

Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite odmah je uputio zahtjev za angažman helikoptera, a pripadnici FUCZ odmah su se uputili na mjesto slijetanja helikoptera u Sarajevu kako bi se poduzele sve potrebne radnje za siguran transport povrijeđenog planinara do bolnice.

Na teren u pomoć povrijeđenom planinaru odmah su se uputili članovi stanica Gorske službe spašavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

(Fena)

 
FUCZPrenj
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.