16.2.2020. 20:49
0
Potpisivanje Deklaracije o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa
U okviru zajedničkog programa Vlade Švicarske i Ujedinjenih nacija (UN) "Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u Bosni i Hercegovini", u ponedjeljak, 17. februara, u Sarajevu će biti održana ceremonija potpisivanja Deklaracije o saradnji.
U proteklom periodu uspostavljeno je partnerstvo s deset jedinica lokalne samouprave (Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Kakanj, Kalesija, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Trebinje) u kojima će biti realizovane aktivnosti u oblasti smanjenja rizika od katastrofa.

Potpisivanjem deklaracije, partneri će se izjasniti o posvećenosti principima dobrog upravljanja u lokalnim samoupravama i razvojnim planovima putem integrisanog modela upravljanja rizicima od katastrofa.

Cilj zajedničkog programa Vlade Švicarske i Ujedinjenih nacija BiH jeste rješavanje ključnih prioriteta u oblasti smanjenja rizika od katastrofa (DRR) koje su utvrdile lokalne vlasti i različiti akteri u deset jedinica lokalne samouprave u različitim sektorima, uključujući zaštitu i spašavanje, obrazovanje, socijalnu i dječiju zaštitu, zdravlje i poljoprivredu.

Ovaj zajednički program provode UN agencije UNDP, UNICEF, UNESCO, UNFPA i FAO u partnerstvu s lokalnim vlastima, saopćeno je iz UNDP-a BiH.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.