18.2.2020. 17:08
3
Klub SBB-a traži pokretanje postupka protiv Sabine Ćudić zbog fotografija iz Zavoda Pazarić
Klub SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici Etičke komisije podnio je zahtjev za dopunu dnevnog reda za narednu sjednicu u kojem je navedeno da traže pokretanje postupka protiv zastupnice Naše stranke Sabine Ćudić, prenosi danas Dnevni Avaz.

Kako je navela Sanela Prašović-Gadžo iz SBB-a, zahtjev za pokretanje postupka odnosi se na događaje iz novembra 2019. godine, kada je Ćudić na pres-konferencije objavila šokantne fotografije iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine  u Pazariću. Kako je istakla, nije sporno što je objavila fotografije, već što o tome prethodno nije obavijestila roditelje/staratelje te djece niti policiju i Tužilaštvo KS, poručuju iz SBB-a.

- Ona je potpuno neovlašteno objavila fotografije bolesne djece, a da nije prethodno, u skladu sa zakonskim rješenjima o počinjenju tog djela, izvijestila Tužilaštvo KS, MUP KS i dobila odobrenje od roditelja/staratelja da objavi fotografije na kojima je prikazano nehumano postupanje prema djeci - kazala je Prašović-Gadžo.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.