19.2.2020. 19:50
0
Čović i Ebibi iskazali spremnost za daljnju suradnju BiH i Sjeverne Makedonije
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je srijedu u Mostaru veleposlanika Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija s kojim je razgovarao o aktualnim prilikama u BiH te razmijenio stajališta o odnosima između BiH i Sjeverne Makedonije.

Čović je istaknuo opredijeljenost Bosne i Hercegovine za euroatlantskim integracijama uz posvećenost prihvaćanju europskih standarda i implementaciji potrebnih reformi, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Veleposlanik Ebibija naglasio je kako Republika Sjeverna Makedonija očekuje deblokiranje početka pristupnih pregovora na zagrebačkom samitu u svibnju 2020. godine.

Na sastanku su izražena očekivanja kako će Europsko vijeće posebnu pozornost posvetiti deblokiranju početka pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije te deblokirati situaciju u kojoj su se navedene zemlje našle na posljednjem zasjedanju Europskog vijeća u listopadu prošle godine.

Razgovarano je i o političko-gospodarstvenoj situaciji i prilikama u obje zemlje te je istaknuta predanost otvaranju novih mogućnosti suradnje i razvoja.

Također je iskazana potreba jačeg dimenzioniranja svih odnosa, a posebice na gospodarskom planu. Dobri politički odnosi stvaraju dobar okvir za uspješnu i sveobuhvatnu suradnju od uzajamnog interesa sukladno europskim standardima te je na sastanku iskazana spremnost na daljnju suradnju i komunikaciju, stoji u priopćenju.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.