20.2.2020. 8:40
0
U Briselu sastanak Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku
Četvrti sastanak Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između EU i BiH će biti održan u Briselu.

Sastankom će u ime Evropske komisije kopredsjedavati Alberto Cammarata iz Opće uprave za politiku proširenja i pregovore o pristupanju, a ispred Bosne i Hercegovine učestvuje Adnan Husić iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

"Na sastanku će biti razmijenjene informacije o provedbi reformi u preduniverzitetskom, visokom i obrazovanju odraslih, međunarodno standardiziranim testiranjima, ućešću BiH u programima EU, izradi i provedbi pravnog i strategijskog okvira u oblasti informacijskog društva, elektroničkih komunikacija i audiovizualne politike i medija, kapacitetima u oblasti istraživanja i inovacija, te provedbi mjera u oblasti zapošljavanja i socijalne politike", saopćeno je iz Direkcije za europske integracije BiH.


(Patria)

EUKomisija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.