22.2.2020. 8:17
0
Deponija Uborak: Danas novi protesti, vlasti ostale nijeme
FOTO: Patria
Članovi Građanske inicijative “Jer nas se tiče” za danas su najavili nove proteste, nakon što je juče istekao rok za odgovor nadležnih o rješenju problema mostarske deponije Uborak.

Na društvenim mrežama prekjuče se pojavio snimak koji su postavili aktivisti Građanske inicijative “Jer nas se tiče”, na kojem se vidi kako vjetar nosi smeće sa deponije Uborak.

“Niko ništa ne poduzima, a nama je ono svakodnevnica. Čim vjetar zapuše, tako je. Niko ne vodi računa o građanima koji su u najbližoj okolini. Sve to smeće je vraćeno u grad Mostar. Mi smo gore 24 sata i ne odustajemo od naših zahtjeva”, kazao je Nijaz Hodžić iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”, najavljujući radikalnije mjere – blokadu deponije.

Na konstataciju da obezbjeđenje čuva deponiju, Hodžić je poručio:

“Neka oni stoje na ulazu i čuvaju nelegalnu deponiju. Mi ćemo to blokirati na drugom mjestu”, kazao je Nijaz Hodžić, piše BHT.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.