24.2.2020. 15:30
0
Gradonačelnik Mostara dobio konačan prijedlog novih lokacija za deponiju
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u ponedjeljak je od Stručnog tima za izradu prijedloga novih lokacija za smještaj deponije komunalnog otpada službeno dobio konačan prijedlog novih lokacija.

Budući da se radi o šest takvih lokacija Grad Mostar će angažirati stručnu organizaciju, sukladno zakonu o javnim nabavama, s ciljem da se uradi projektni zadatak za izradu Studije izvodljivosti potencijalnih lokacija, saopćeno je iz Grada Mostara.

Po pribavljanju projektnog zadatka Grad će raspisati javni poziv za odabir izvršitelja radova na izradi same Studije izvodljivosti, gdje bi se metodom usporedbe u smislu zadovoljavanja unaprijed postavljenih kriterija došlo do najpovoljnije od ponuđenih šest lokacija.

Nakon odabira konačne lokacije, slijedi pribavljanje neophodne urbanističko-tehničke dokumentacije (projektna dokumentacija, urbanistička suglasnost, odobrenje za građenje, okolinska dozvola te sva dokumentacija neophodna za ovakvu vrstu građevina), dodaje se.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.