24.2.2020. 16:16
0
Na UKC Tuzla okončan Javni konkurs za prijem 80 zaposlenika
Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla okončan je Javni konkurs za prijem u radni odnos 80 zaposlenika.

Ugovori o zasnivanju radnog odnosa već su potpisani za doktore specijaliste i laboratorijske tehničare. Danas je okončan konkurs na dvije pozicije i to inženjera radiologije, dok će za NK radnike, spremačice i pomoćne radnike interviju biti održan 9. marta.

U kompletnu proceduru i odabir kandidata, prema riječima v.d. direktora UKC-a Vahida Jusufovića, uključen je i Transparency International BiH. 

- Na poziciju doktora specijaliste prijavila su se četiri kandidata od traženih pet i oni su već zaposleni. Kada je riječ o laboratorijskim tehničarima rješenja su već potpisana, a nakon žalbenog roka i oni će početi sa radom - rekao je Jusufović.  

Navodi i da je danas okončan konkurs za prijem dva inženjera radiologije. Obavljen je usmeni ispit i pismeno testiranje, kao i druge odredbe predviđene zakonom.

- Očekujem sutra ili prekosutra konačnu listu prvorangiranih i što se tiče NK radnika, spremačica i pomoćnih radnika, tu imamo 20 pozicija i obavit će usmeni intervju 9. marta - dodao je.

Intervju za pedijatrijske i akušerske sestre bit će održan narednih dana.  

- Ostao je najširi dio, a to su medicinske sestre opći smjer. Svaki dan ćemo testirati po dvije grupe. Nama je stalo da što prije završimo ovaj proces i nove uposlenike uvedemo u procese rada - zaključio je Jusufović.

Kako bi kompletan proces zapošljavanja u UKC-u Tuzla bio transparentan, u kompletnu proceduru i odabir kandidata uključen je i Transparency International BiH. Oni će svoje rezultate predstaviti javnosti nakon završene procedure zapošljavanja.

(Fena)

UKC Tuzla
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.