25.2.2020. 10:03
0
Boravili u Italiji: Učenici OŠ Grbavica II nepregledani vraćeni kućama
- Nakon što su prošle sedmice posjetili Italiju, 14-ero djece, nastavnica i direktor OŠ Grbavica II povučeni su jučer iz škole, po preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Djeca su prethodno puštena u školu, a naknadno vraćena kući. 

Direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal potvrdio je Patriji da mu je “jučer savjetovano iz Epidemiološke službe da djecu pošalju kući, te da je najvažnije da u ovom trenutku niti jedno dijete nije bolesno, niti ima simptome gripe”. 

“Djeca nisu pregledana a vidim u Hrvatskoj su učenici koji su boravili u Italiji pregledani od strane zdravstvenih radnika i epidemiologa, te su djeca vraćena na nastavu jer su zdrava. Ja ću sada kontaktirati naše službe da se djeca pregledaju i da se odluči o daljim koracima”, rekao je Bakal. 

Direktor je, kako kaže, usljed umora otvorio bolovanje, jer mora opravdati izostanak s posla. 

Nada se da će sva djeca ostati zdrava i da će što prije krenuti na nastavu. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.