25.2.2020. 17:15
0
Komšić, Radončić i Izetbegović sutra se obraćaju javnosti
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i predsjednik Stranke za bolju budućnost Fahrudin Radončić održat će konferenciju za novinare u press-sali Predsjedništva BiH u srijedu u 16 sati najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Očekuje se da će Komšić, Izetbegović i Radončić prvo održati sastanak na kojem će razmatrati brojne političke teme. Partneri koji su 13. decembra 2019. godine objelodanili da ulaze u probosansku koaliciju na svim nivoima vlasti još uvijek nisu zauzeli zajednički stav na najave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a o otcjepljenju RS-a i o promjeni sastava vijeća Ustavnog suda BiH na način da troje stranih sudija ne budu više u sastavu Ustavnog suda. 

Dodik cijelu priču oko stranih sudija Ustavnog suda BiH temelji i na podršci Dragana Čovića i HDZ BiH s kojim će zajedno uputiti u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda. S druge strane Čović će tražiti podršku za izmjene Izbornog zakona BiH čime uslovljava i formiranje vlasti na nivou Federacije BiH. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.