2.3.2020. 14:02
0
HDZ BiH ni riječi o formiranju vlasti u FBiH
Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana sjednica Predsjedništva na kojoj je razgovarano i o aktuelnoj političkoj situaciji.

Predsjedništvo je konstatiralo kako je nepovjerenje osnova svih odnosa u Bosni i Hercegovini. Iz HDZ-a su danas pozvali na međusobno uvažavanje i gradnju povjerenja između konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je i o migrantskoj krizi, različitim iskušenjima, ali zaključci nisu poznati. 

HDZ se danas nije oglašavao oko formiranja Vlade FBiH niti su ikada odgovorili na pozive SDA, a ni na zadnji zajednički poziv SDA, SBB i DF da predlože kandidata za predsjednika FBiH kako bi otpočeo proces imenovanja Vlade FBiH. HDZ-u i odgovara trenutna situacija s obzirom da su kadrovi te stranke na ključnim pozicijama, a imaju i predsjednika FBiH čime ih se ne može zaobići u procesu uspostave vlasti na nivou FBiH.

Zanimljivo je da u današnjem saopćenju HDZ-a nije bilo ni slova o Izbornom zakonu čije su izmjene po želji HDZ-a uslov za dalje formiranje vlasti.   


(Patria)

HDZCovic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.