3.3.2020. 19:01
0
Bakir Izetbegović poručio da nema klanova u SDA: Koji klanovi, gatački i poljinski, je li? Upravo je taj "gatački klan" donio kajmak
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) primio je k znanju danas na sjednici, neopozivu ostavku Asima Sarajlića na pozicije potpredsjednika Stranke i predsjednika Kadrovske komisije.

To je jedan od zaključaka sa sjednice, a najavljeno je da će stranačko Predsjedništvo bez odgađanja pokrenuti proceduru političke odgovornosti svih aktera slučaja, objavljivanja audio snimka u vezi sa Izbornom skupštinom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.  

Zaključke je pročitao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a  najavio je i da će Predsjedništvo SDA zadužiti Etički odbor stranke, koji će u ovom slučaju postupati kao komisija, da predloži mjere odgovornosti.

- Izborna komisija SDA će u najkraćem roku ispitati osnovanost svih prigovora vezanih za regularnost izbornog procesa - rekao je Izetbegović.

Izetbegović je također istakao, u vezi sa pozicijom Sarajlića u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, da ima pravo da bude na poziciji na koju ga je narod izabrao. Dodao je i da ne treba zaboraviti da je Sarajlić branio BiH i da je dva puta teško ranjen.

Naveo je i da će načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić snositi političku odgovornost jer, smatra Izetbegović, trebao je ovakvu stvar prvo prijaviti nadležnim državnim organima i Predsjedništvu SDA.

- Da se eventualno zaustavi proces na vrijeme i da ne ugrozimo ugled stranke i proces. Ovo je, između ostalog, i protuzakonito - rekao je Izetbegović. 

Izetbegović je kratko rekao da nema nikakvih klanova u SDA.

"Nikad nije bilo nikakvih klanova u SDA. Ja mislim da nema, je li tako Denise", rekao je Izetbegović kroz smijeh dok je pitao i samog Zvizdića o tome.

"Koji klanovi, gatački i poljinski, je li? Upravo je taj "gatački klan" donio kajmak, možda je previše kaloričan i daje snagu", rekao je predsjednik SDA. 

(Fena, Patria, Source.ba)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.