4.3.2020. 16:25
5
"Imamo neke žalbe Semira Efendića i one će biti razmotrene. Neće biti uvedeno Povjereništvo u KO SDA Sarajevo"
Uvođenje Povjereništva u KO SDA Sarajevo nakon što je objavljen audio snimak koji je kompromitirao izborni proces čelnika KO SDA Sarajevo, bio je jedan od zahtjeva Aljoše Čampare, člana Predsjedništva SDA.

„Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz““, napisao je Čampara u svojoj objavi na Facebookuu.

Ostala tri Čamparina zahtjeva su ispoštovana, pa je tako Asim Sarajlić podnio ostavku na sve stranačke funkcije, predložena su dva nova kandidata za ministre, te je Čampara sam uputio izvinjenje javnosti zbog ovakvih postupaka kao i neki od potpredsjednika i članova Predsjedništva SDA. Izvinjenje nije uputio predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je zapravo branio Sarajlića, a za Efendića najavio političke sankcije. 

Audio snimak je objavio Semir Efendić koji je bio protukandidat Fikretu Prevljaku novoizabranom predsjedniku KO SDA Sarajevo.

„Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine“, napisao je Efendić na Facebook profilu uz objavljeni snimak. On je zvanično uputio i žalbu stranačkim organima na izbor predsjednika KO SDA. 

Izetbegović je danas u Mostaru na pitanje novinara o uvođenju Povjereništva u KO SDA Sarajevo kazao: 

„Mi takvu stvar nismo uzeli ozbiljno u razmatranje, imamo neke žalbe gospodina Efendića i one će biti razmotrene ali ne vjerujem da će se taj proces dovesti u pitanje“, kazao je prvi čovjek SDA. 

(Patria)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.