9.3.2020. 12:28
0
Općinski sud u Tuzli naložio obustavu izbora novog direktora Uprave policije
Općinski sud u Tuzli danas je donio odluku da Vlada Tuzlanskog kantona obustavi proceduru objavljenog konkursa za izbor direktora policije do okončanja parničnog postupka.

Kako je izjavio Damir Alić, advokat smijenjenog direktora policije Dževada Kormana, Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova TK  je "nezakinito je objavilo novi konkurs za direktora policije".

- Ovo je dokaz da je Vlada Tuzlanskog kantona pogriješila kada je smijenila Dževada Kormana- rekao je Alić.

Dževad Korman je prije nekoliko mjeseci smijenjen s pozicije direktora policije zbog čega je pokrenuo parničnu, odnosno pravosudnu proceduru. On smatra da je do njegove smjene došlo zbog političkih razloga. Današnja Odluka Općinskog suda u Tuzli je potvrdila mišljenje da je smijenjen na nezakonit način.

(Fena)

MUP TK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.