11.3.2020. 17:15
0
Tadić: Kakav je to način komunikacije sa glavnom tužiteljicom?
Završena je tematska sjednica Parlamenta BiH o stanju u pravosuđu Bosne i Hercegovine i radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine. Sjednica je završena odgovorima glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

"Nakon tri godine imam priliku da se obratim ovom skupu", ponovila je Tadić u svom drugom obraćanju zastupnicima u Parlamentu.

"Da li to govori o neradu pravosuđa ili nekih drugih u ovoj zemlji. Parlamentarna skupština nije radila godinu dana. Radimo na osnovu Ustava i zakona i neću podleći bilo kakvim pristicima dok sam na čelu ove ustanove. Znam da vas gledaju vaši birači i da vi ubirete poene na ovom svemu", navela je.

Kako je kazala, sjednica joj "liči na konferenciju" jer ne prisustvuje sjednicama.

"Nije se moglo govoriti o pojedinačnim predmetima. Gospodin Magazinović je govorio o predmetu Memić, i želim da istaknem da taj predmet nije završen ni u Kantonalnom tužilaštvu. S druge strane vodi se postupak u Tužilaštvu BiH vezano za organizovani kriminal. Donijeta je naredba o provođenju istrage i o tome ne mogu govoriti. Tužilašvo BiH će nastaviti raditi svoj predmet.  Predmet Memić i Dragičević se moraju riješiti. Mi smo se spremni uhvatiti u koštac s time. Porodica Memić zaista trpi jedan vremenski period", kazala je Tadić.

"Navedeno je hapsite. Kakav je to način komunikacije sa glavnom tužiteljicom? Mi stavljamo prijedloge za određivanje pritvora kada za to imaju činjenice i dokazi i tako ćemo raditi i u budućnost. Vi morate shvatiti da od 58 tužitelja svako svoj predmet radi. Vidite, vrlo je lagano biti predsjednik Suda. Niko ga ne spomenu u ovome svemu. Naravno, vama Mektiću kada ste optuženi. Gospodine Mektiću, vi ste jedan od 6.000 optuženih i koristite ovu govornicu za zloupotrebu i svoju odbranu. Preostala lica nemaju mogućnost da govore na takav način. Eto vam, hvalite predsjednika Suda i dalje pošto ćete dokazivati u Sudu svoju nadležnost", prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.