18.3.2020. 11:40
0
MUP KS uputio prijedlog Kriznom štabu za uklanjanje migranata s ulica
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kriznom štabu KS za uklanjanje migranata s ulica i njihov smještaj u imigracione centre.

Cilj je da se migrantima obezbijede uslovi za život u prihvatnim centrima, a ne na ulicama ili neuslovnim objektima kako bi se smanjio rizik od širenja zaraze koronavirusom.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić kazao je da će se, ukoliko prijedlog bude usvojen, pristupiti realizaciji. 

- Moramo probuditi svijest građana da je ovo situacija u kojoj je potrebno da svako od nas lično da doprinos kako bismo je što prije prevazišli i imali što manje posljedica. Mi smo Kriznom štabu Kantona  Sarajevo poslali jedan prijedog, koji, između oslalog, uključuje smještaj miganta u imigraciona centre odnosno zabranu njihovog okupljanja i zadržavanja na javnim mjestima - kazao je Hadžiabdić za Fenu.  

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana također je potenciralo važnost da se  ilegalni ekonomski migranti što prije sklone s ulica, onemogući njihovo nekontrolirano kretanje i da se, po mogućnosti, oni smjeste u neki od bivših vojnih objekata ili formiranjem novih šatorskih naselja.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.