24.3.2020. 11:39
0
Sljedeće sedmice u Klinički centar stiže 150.000 testova na koronavirus
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) sljedeće sedmice stiže 150.000 testova na koronavirus. Oni bi trebali stići u KCUS za sedam dana.

Riječ je o iznimno kvalitetnim testovima (Real Time PCR) čija je pouzdanost 99,9 posto i koji će uveliko olakšati borbu protiv koronavirusa u Sarajevu.

KCUS je započeo i brojne druge aktivnosti vezane uz borbu protiv koronavirusa. Tako će u srijedu na Građevinski fakultet u Sarajevu biti prebačeno 200 kreveta za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom u izolatoriju, piše Avaz. 

Također, osposobljeno je još 25 kreveta za Kliniku za plućne bolesti Podhrastovi koja je pretvorena u izolatorij, a danas će biti montiran i CT aparat. KCUS je otvorio i direktni prilaz s ceste Klinici za plućne bolesti Podhrastovi kako se eventualni pacijenti ne bi morali nositi stepenicama.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.