28.3.2020. 17:03
1
SDA: Uznemirujuća poruka iz Republike Srpske za Federaciju BiH
Odluka skupštinske većine u Republici Srpskoj da odbije sva četiri zaključka kluba "Zajedno za BiH" stvara opravdanu sumnju u namjere vlasti entiteta RS vezano za uvođenje vanrednog stanja, kazali su u saopćenju iz SDA.

SDA smatra da je potrebno, u skladu sa Ustavom, ubrzati procedure donošenja odluka vezanih za stanje krize uzrokovano pandemijom korona virusa, te naši zastupnici principijelno nisu protiv uvođenja vanrednog stanja.

"Ipak, uznemirujuća je činjenica da je većina u NSRS odbacila zaključke kojima smo tražili da NSRS decidno obaveže Vladu da vanredno stanje ne koristi za ograničavanje slobode kretanja preko međuentitetske linije, prvenstveno kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći povratničkim naseljima", istaknuli su i dodali:

"S obzirom na ranije najave mogućeg uspostavljanja kontrolnih punktova MUP-a RS na međuentitetskoj liniji, kao i skandalozne najave ministra zdravstva Alena Šeranića da će deportovati "državljane FBiH – odbacivanje navedenih zaključaka predstavlja vrlo opasnu poruku vlasti entiteta RS".

Zbog svega navedenog, ističu da će njihovi delegati u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a glasat protiv odluke o vanrednom stanju.
FBiHRSBiH
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.