29.3.2020. 16:20
1
Čampara: Objekt u Suhodolu za osobe koje krše izolaciju u KS
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ustupilo je Centar za obuku policijskih kadrova “Mahir Begić” u Hadžićima na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radi eventualnog smještanja osoba koje krše izolaciju, izjavio je za N1 ministar Aljoša Čampara.

- Mi smo kao Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova dali svoj objekt u Suhodolu na korištinje MUP-u Kantona Sarajevo za slučajeve, odnosno osobe koje krše izolaciju. Objekt smo predali u nadležnost MUP-u Kantona Sarajevo - rekao je Čampara.

- Obaviješten sam da je objekt već u funkciji, izvršena je dezinfekcija, a oko 20 soba je pripremljeno i namješteno. U narednom periodu možemo očekivati da će tu biti smještene one osobe koje budu kršile izolaciju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nadležno je za realizaciju tih aktivnosti. Za sada, objekt će biti prvobitno korišten u te svrhe, ali ćemo zavisno od situacije razmatrati hoće li biti potrebe i za neke druge namjene - kazao je Čampara.

U Kantonu Sarajevo se, prema zvaničnim podacima, nalazi 1.551 osoba u samoizolaciji.



(Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.