29.3.2020. 16:44
1
Otvoreno pismo Krajišnika FŠCZ: Nisu jasne zabrane u vezi nemogućnosti izlaska i kretanja djece ispred kuće i zgrade tokom dana
Na adresu našeg portala dobili smo saopćenje Ljutih Krajišnika, u kome se prosljeđuje Otvoreno pismo koje prenosimo u cjelosti, a u kome se traže obavještenja povodom novonastale situacije prouzrokovane koronavirusom.

Poštovani, prethodnih dana smo dobili Otvoreno pismo koje u cijelosti proslijeđujemo drugim medijima. U nadi da ćete objaviti, zahvaljujemo.

Poštovani,

pišemo vam iz Bosanske krajine, tačnije Krajine, doline Une i Sane, gdje se od rođenja pa do groba najviše voli Domovina i najmanje dobije od države od ratova do vremenskih nepogoda. Gdje ljudi umiru za domovinu, ali i žive u državi od inata i ponosa, bore se protiv neprijatelja nepitajući koliko boli i koliko će ta borba trajati, ali živi bili pa ubrzo vidjeli, uvjerili se da su/ste sve ovo predimenzionirali.

Nego, pojavom i širenjem, "dolaskom" COVID-a 19, te državnom reakcijom uviđamo da imamo nefunkcionalan sistem, sa mnogo propusta i samo jednosmjerne naredbe. Iako ne volimo naredbe i bolje prihvatamo molbe, pa bi optimalno bilo da ste ostali na uputama. Ali, kako su predstavnici institucija, odnosno mediji i pojedinci proizveli paniku i proširili strah, tako su mnogi, gotovo svi prihvatili naredbe i bez ikakvog traženja objašnjenja i postavljanja pitanja počeli da izvršavaju naredbe.

Budući da smo mi generacijski ratnici i ne bojimo se sile u vidu nepravednog sistema, očekujemo argumente i objašnjenja u vezi; 
Naredba o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina 
Naredba o zabrani kretanja građana na području Federacije BiH od 18.00 do 5.00 sati 
Produženi rok primjene - Naredba o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području FBiH  

S tim u vezi, nije nam dovoljna formulacija i argumentacija da to sve radite zbog našeg zdravlja, jer nije samo upitanju fizičko zdravlje nego i mentalno. I zbog toga nam nisu jasne zabrane u vezi nemogućnosti izlaska i kretanja djece ispred kuće/zgrade tokom dana. Nije nam jasno ni uvođenje zabrane kretanja od 18.00 sati do 5.00 sati, te tražimo da od sutra, kada počinje ljetno računanje vremena, isti se pomjeri na 20.00 sati. Također, tražimo da se zabrana kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina preformulira i odobri kretanje, bar mlađima, kako bi se roditeljima olakšalo, koji idalje rade, bilo skraćano vrijeme ili od kuće. 

Neka privrednici koji proizvode (izvoze) i/ili prodaju robe, odnosno turističke zajednice/agencije, hotelijeri i restorateri, kao i drugi koji nude usluge formuliraju svoja pitanja i traže objašnjanje, jer ova ograničenja i prestanak rada će mnoge dovesti do bankrota i umjesto da bar mnimalno proizvode i prodaju/nude usluge, oni su već na koljenima, crno im je proljeće osvanulo, a posebno nama u dolini Une i Sane, Vrbasa i Plive, najljepših rijeka u Bosni, Evropi i svijetu.

Na kraju, domovini i državi smo na raspolaganju i danju i noću, sa svim što imamo i što vam treba, ali bez zloupotrebe situacije i okolnosti. Ne prihvatamo policijsku državu i nismo impresionirani imitiranjem nekih državnika i prijećenjem zatvora za "neposlušne", jer to nije neposluh nego ne prihvatanje neprirodnih i neracionalnih ograničenja, uvođenje kontorle uma i tijela, tiranije, jer naši životni ideali su sloboda, prije svega. 

Unaprijed Hvala.
(Ljuti) Krajišnici :)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.