30.3.2020. 13:41
0
Arapović: Situacija u HNK je ozbiljna, imamo dvoje mrtvih i četvero na respiratoru
Član Kriznog stožera i infektolog na SKB, doktor Jurica Arapović potvrdio je vijest koju su ranije objavili brojni mediji o smrti prvozaraženog muškarca.

Arapović je na konferenciji za medije kazao da je zaraženi preminuo u kasnim prijepodnevnim satima od srčanog zastoja u 53. godini života.

"Do sada su sve skupa testirana 322 uzorka na SKB Mostar, od čega 281 s područja HNK. Preko vikenda testirana su 53 uzorka. Ukupno do sada je 44 bolesnika pozitivno na koronavirus, od čega su dva sa smrtnim ishodom", pojasnio je Arapović.

U Konjicu je pozitivno 26, a u Mostaru 12. U Čitluku je šest pozitivnih testova.

"U COVID bolnici trenutno se liječi 12 bolesnika, od čega je četvero na respiratoru, a ostali su srednje teškog općeg stanja. Dvoje je u oporavku", naveo je Arapović.

Arapović je naglasio kako je situacija veoma ozbiljna, te da smrtnost od koronavirusa na području HNK trenutno iznosi blizu četiri posto.

Apelovao je na sve da budu odgovorni prema sebi i drugima.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.