31.3.2020. 8:47
0
Italija ostaje u karantinu do 12. aprila: Vrhunac epidemije se tek očekuje
Italija je odgodila ponovno otvaranje državnih granica, pa će umjesto u petak država iz karantina izaći 12. aprila, na Uskrs, prenosi BBC.
Vlasti u Italiji smatraju kako će vrhunac krize stići tek za sedmicu dana. Treba podsjetiti da je ovo država sa najvećim brojem preminulih od posljedica oboljenja koronavirusom.

Italija je do sada registrovala 101.739 zaraženih, od čega se 14.620 ljudi uspjelo oporaviti, a 11.591 ih je preminulo.

Italijani ne prestaju kršiti mjere izolacije, kazne i do 3.000 eura.

Upravo je zbog toga donesena odluka da će državni karantin trajati do 12. aprila, pa će tako Italijani još skoro dvije sedmice živjeti pod striktnim pravilima koja su uvedena prije nešto više od tri sedmice, od kada je država zvanično u karantinu.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.