31.3.2020. 13:44
0
Upis prvačića u KS će se vršiti od 1. do 30. aprila, dokumentacija se dostavlja naknadno
Ukupan broj pozitivnih u KS na koronavirus je 24, a ukupno je u Kantonu Sarajevo je testirano 272 osoba. U toku posljednja 24 sata počelo je intenzivnije testiranje, jučer je 61 testirano.

„Ohrabrujuće je da su registrovane tri hospitalizacije, stabilne bez teške kliničke slike“, kazala je Pilav ističući da virus u KS barem što se dosad pokazalo ne izaziva tešku kliničku sliku. 

Broj ljudi u samoizolaciji je 1.962, a već je 1.152 izašlo iz samoizolacije.

„Najveći je problem da naši sugrađani ne poštuju samoizolaciju. U toku je još uvijek virus influence. Testova imamo dovoljno, radimo ubrzana testiranja na tu prvu liniju kontakata“, kazala je Pilav. 

Nakon 14 dana ako nema simptoma izolacioni period je prošao.

Ministar obrazovanja KS Anis Krivić kazao je da se pokušava pronaći optimalno rješenje za obračun naknada za mart i april kada je riječ o vrtićima.

„O postignutom i usaglašenom stavu ćemo obavijestiti javnost. Očekujemo da ove sedmice otpočne online nastava u predškolskim ustanovama. Treutno traju edukacije odgajatelja koji će realizirati nastavu u predškolskim ustanovma. Vezano za upis u prvi razred, MON je odlučilo da će upis vršiti u redovnom terminu od 01.04. do 30.04. na način da će roditelji elektronski podnijeti prijavu, dokumentacija će se dostavljati naknadno. Poziv će biti detaljno objašnjen i objavljen na svim web stranicama škola i školama. U toku dana ćemo objaviti detaljnu informaciju", kazao je Krivić


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.