31.3.2020. 14:04
0
Uskoro kreću on-line suđenja u predmetima u kojima je održavanje ročišta neodložno i nužno
Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) obavijestio je javnost da je u VSTS-u BiH u toku izrada inicijative o održavanju on-line suđenja u predmetima u kojima je održavanje ročišta neodložno i nužno.

"VSTS BiH bi, u toku ove sedmice, trebao razmatrati usvajanje inicijative za održavanje on-line suđenja u određenim sudskim predmetima u kojima bi održavanje ročišta sa neposrednim prisustvom stranaka, predstavljalo zdravstveni rizik po učesnike u postupku.

Za realizaciju on-line suđenja, pored tehničkih rješenja za koje VSTS BiH već ima određene prijedloge, biće potrebne određene legislativne intervencije, te će VSTS BiH nadležnim organima preporučiti usvajanje određenih lex specialis propisa  kojima bi tako nešto bilo normativno omogućeno za vrijeme trajanja vanrednih okolnosti prouzrokovanih COVID-19 virusom u BiH", soapćeno je.
 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.