31.3.2020. 17:53
0
"Ako gledam zaraženost, 55 posto žena je zaraženo. Također pet smrtnih slučajeva je iznad 65 godina"
Pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ) Goran Čerkez kazao je da je do danas testirano 1.308 osoba, a da je potvrđeno 182 pozitivna slučaja na koronavirus.

U odnosu na jučer, dodao je, potvrđeno je 30 novih slučajeva te da je danas testirano 252 građana. 

- Ako gledam zaraženost, 55 posto žena je zaraženo. Također pet smrtnih slučajeva je iznad 65 godina, dok su tri smrtna slučaja bila u dobnoj skupini od 45 do 54 godine. Umrlo je pet muškaraca i tri žene - istakao je Čerkez.

Također je naglasio značaj mentalnog zdravlja stanovništva te je dodao da planiraju sve centre za mentalno zdravlje, kojih u Federaciji ima 44, staviti u funkciju građana.

- Građani se već duži period nalaze u izolaciji i poručujem im da na TV-u manje gledaju sadržaje o kronavirusu, već da gledaju i druge sadržaje - savjetovao je Čerkez.  

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.