1.4.2020. 15:55
0
Novalić najavio milijardu KM kroz dva fonda za pomoć privredi: Subvencionirat poslodavce koji nisu otpuštali radnike
Upravo sam održao sastanak s predstavnicima svih političkih stranaka koje participiraju u Predstavničkom domu FBiH. Zastupnici su dali određene primjedbe i bili su veoma konstruktivni, a mi ćemo primjedbe razmotriti na sjednici Vlade u petak, kada se sve mjere finaliziraju, kazao je na konferenciji za novinare Fadil Novalić, premijer FBiH.

“Glavni prioritet Vlade je subvencioniranje doprinosa i poreza za sve zaposlene u realnom sektoru na prostoru cijele FBiH. Pravo na subvencije imat će poslodavci koji nisu otpustili radnike. Pravo na subvencije imat će svi od obrtnika do velikih preduzeća. Najavljujem formiranje dva fonda od ukupno milijardu KM za pomoć privredi”, kazao je Novalić. 

Dodao je da će detaljnije informisati javnost nakon sjednice Vlade FBiH u petak. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.