2.4.2020. 9:51
0
Dom zdravlja Vrazova: Detektovani su svi primarni kontakti zaraženih zaposlenika, slijedi testiranje
Nakon što je kod dvoje zaposlenika (nemedicinski kadar) Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo potvrđen koronavirus, oglasili su se iz te institucije.

"Dva uposlenika nemedicinskog sektora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo pozitivni su na Koronavirus. U vezi navedenog, menadžment Ustanove poduzeo je sve neophodne korake koji su predviđeni u datim okolnostima", naveli su iz te ustanove.


Poručuju da su u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS detektovani svi primarni kontakti, te će u skladu sa algoritmom postupanja biti testirani, a za sekundarne kontakte određena je mjera samoizolacije.

"Zahvaljujemo se Gorskoj službi spašavanja koja se odazvala pozivu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Zavoda za javno zdravstvo KS, te su tokom jučerašnjeg dana uz Higijensko-epidemiološku službu JU Dom zdravlja KS, izvršili permanentnu dezfinekciju objekta Dom zdravlja Centar – Vrazova", navodi se u saopćenju.
  
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.