3.4.2020. 8:18
0
WHO: Informacije su snažno sredstvo i mogu pomoći spašavanju života tokom ove pandemije
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), s Rakuten Viber partnerom, je pokrenula interaktivni chatbot sa tačnim informacijama o COVID-19.

Nakon uključenja na WHO Viber chatbot, korisnici će primati obavijesti sa najnovijim vijestima i informacijama direktno od WHO. Korisnici takođe mogu naučiti kako se zaštititi, te provjeriti svoje znanje o koronavirusu kroz interaktivni kviz koji pomaže da razbije mitove. Drugi cilj partnerstva je borba protiv dezinformacija.

„Cilj WHO je da inovativnom digitalnom tehnologijom pruži pouzdane zdravstvene informacije dođe što većem broju ljudi. Informacije su snažno sredstvo i mogu pomoći spašavanju života tokom ove pandemije“, naveo je Dr Tedros, generalni direktor WHO.

Viber je stvorio i namjenski paket naljepnica kako bi se uskladio sa temom Svjetskog dana zdravlja koji daje priznanje medicinskim sestrama, babicama i drugim zdravstvenim radnicima zbog posla koji rade i žrtve koje ulažu u borbi protiv ove pandemije.

Chatbot je slobodno dostupan i već pokrenut na engleskom, ruskom i arapskom jeziku a u planu je da se doda više od 20 jezika.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.