3.4.2020. 10:59
0
Policija u teretnom vlaku u Konjicu pronašla pet migranata
Policijski službenici PU Konjic u četvrtak, 10 minuta prije ponoći, zaprimili su prijavu od otpravnika vlakova na željezničkoj postaji Konjic, koji je kazao kako se u jednom od vagona teretnog vlaka, koji je stigao iz Mostar, nalazi pet migranata.

Patrola policije utvrdila je kako se radi o A. S. (1989), A. A. (1999) i I. M. (1997) iz Palestine, te M. H. (1999) i H. H. (1997) iz Sirije, izvijestio je MUP HNŽ-a.

O ovom slučaju upoznata je Služba za poslove sa strancima – TC Mostar, koja je zatražila da se migranti stave pod kontrolu do isteka policijskog sata te nakon toga upute u najbliži migracijski centar.

S navedenim je upoznata i Hitna medicinska pomoć u Konjicu čiji su djelatnici obavili trijažni proces nad migrantima, navodi se u priopćenju.


(Fena)

Migranti
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.