6.4.2020. 12:25
0
Kako onkološki pacijenti na KCUS-u čekaju da budu primljeni: Nije ni čudo što nam Sebija Izetbegović s društvenih mreža poručuje da ostanemo kod kuća
U jeku borbe protiv koronavirusa i pandemije čini se da najviše tereta nose već bolesni, koji su godinama unazad svakako osuđeni na borbu za lijekove, stručnost, preglede.

Jutrošnja fotografija s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zastrašujuća je, dok više od 50 onkoloških pacijenata čeka u tunelu na ulazu u KCUS na propuhu i hladnoći. 

„Nije ni čudo što nam direktorica Sebija Izetbegović s društvenih mreža poručuje da ostanemo kod kuća“, kazala nam je jedna ogorčena pacijentica.

Ističe da osiguranje uređuje ulazak i da su poprilično restriktivni i grubi. 

Inače, nikada nije utvrđen put pacijenta u ovom teškom vremenu, na šta su upozoravali i stručnjaci i doktori, ističući da bi vremenom mogao nastati haos kakav evo jutros vidimo na KCUS-u.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.