6.4.2020. 19:10
0
Tužilaštvo KS će se naknadno odrediti da li će otvoriti predmet o smrti doktora Pašagića
Tužilaštvo KS nije zaprimilo prijavu u vezi smrti doktora Šefika Pašagića, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS za medije. Na pitanje da li će postupiti po službenoj dužnosti, Bavčić je kazala da će se "odrediti nakon što bude poznato više činjenica i ukoliko bude elemenata krivičnog djela".

Doktor Pašagić preminuo je 5. aprila na Klinici Podhrastovi Kiničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon višednevne bjesomučne borbe da mu se pruži zdravstvena njega jer se danima borio sa temperaturom. 

Njegova supruga je u ispovijesti za portal Klix ispričala agoniju koju su njen supruga i ona prolazili od 21. marta i borbe da mu se omogući pomoć i testiranje na koronavirus. Doktor Pašagić bio je epidemiolog i znao je da simptomi koje ima odgovaraju koronavirusu. Dok je trajala agonija i prebacivanje s jednog doma zdravlja na drugi, i tako danima, doktor Pašagić je gubio snagu. Niti je ko dolazio da ga testira niti je bilo testova ni opreme, tvrdili su svi koje je supruga kontaktirala. 

I kada je konačno uspio doći do klinike Podhrastovi njegov organizam nije izdržao anesteziju jer je bio previše slab.  

Njegova supruga Elna navodi da je kao zdravstveni radnik ali i kao neko ko je najbolje bio upoznat sa stanjem svog supruga tražila da mu se urade nalazi na Podhrastovima prije stavljanja na respirator. To nije urađeno što joj je potvrdio i suprug dva sata prije nego što će preminuti. 

I kao što reče, njen suprug nije žrtva korone već zdravstvenog sistema, istog onog sistema koji je potpuno zakazao u slučaju 52-godišnje Advije Kanlić koja je preminula u teškim mukama jer niko nije imao dovoljno pameti da učini nešto za tu ženu. Zdravstveni sistem je zakazao i kod 50-godišnje Sadete Omerović koja je danima ležala kući pod temperaturom dok njen sin nije bio prinuđen prijetiti pravnim mjerama da bi je testirali i smjestili na kliniku Podhrastovi.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.