9.4.2020. 17:30
0
Ministarstvo civilnih poslova: Poseban režim rada sa strankama u sektoru za državljanstvo
Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o posebnom režimu rada sa strankama u području državljanstava i putnih isprava.

Rad sa strankama Sektora za državljanstvo u narednom periodu se definira na sljedeći način:

Stranke će putem telefonskog broja 033/492 558, 033/492 562 i 033/492 564 moći zatražiti termin dolaska u prostorije Ministarstva zbog slučajeva koji žurno moraju biti riješeni a koji se odnose na postupke:

 odricanja od bh. državljanstva,
 izdavanja službenih putnih isprava
 revizije državljanstva,
 preuzimanja ranije završenih rješenja o odricanju od bh. državljanstva,
 potvrda o oduzimanju bh. putne isprave
 prethodno izdate službene putne isprave.

Ovlašteni službenik će tokom radnog dana moći zakazati termin za stranku u periodu od 10 do 13 sati.

VAŽNO UPUTSTVO ZA STRANKE

Stranka u prostorije Ministarstva ne može ući bez zaštitne opreme i obavezna je prilikom ulaska u kancelariju izvršiti dezinfekciju ruku, a zadržavanje u prostorijama Ministarstva treba da bude što kraće.

NA KOGA SE ODNOSI NAVEDENI REŽIM RADA?

Navedeni režim rada se odnosi isključivo na stranke koje žurno treba da riješe svoj predmet i čije ostvarivanje prava zahtijeva žurnost u postupanju Ministarstva. Stranke ne mogu samoinicijativno dolaziti u prostorije Ministarstva, u kojima se obavljaju poslovi Sektora za državljanstvo i putne isprave. 

Stranke koje zanima status njihovog predmeta a čiji rok rješavanja na zahtijeva žurni postupak treba da se obrate nadležnom sektoru putem mail adrese:

merima.senderovic@mcp.gov.ba; fehma.kalkan@mcp.gov.ba; knezevic@mcp.gov.ba


(PAtria)

Pasosi
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.