15.4.2020. 10:12
0
Na putu Sarajevo-Konjic: U vozilu pronađeno i oduzeto 120 kg duhana i 3000 kutija cigareta
Službenici UINO BiH Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo, bez obzira na vanrednu situaciju uzrokovanu virusom Covid 19, kontinuirano rade na sprječavanju i otkrivanju nezakonitih aktivnosti koje nanose štetu buđetu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na nedozvoljeno prometovanje akcizne robe.

Ovlaštena službena lica Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo, vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina, prilikom kontrole putničkog motorna vozila na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic, pronašla su i u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i Suda BiH privremeno oduzela 120 kg rezanog sušenog duhana i 3000 kutija cigareta, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UINO BiH. Vrijednost privremeno oduzete robe je 33.000 KM, a ista je bila namjenjena za prodaju na crnom tržištu.

U narednom periodu, ovlaštena službena lica UINO BiH će protiv lica kod kojeg je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba, podnijeti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH. U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.