19.4.2020. 11:25
0
U banjalučkoj bolnici liječi se 127 pacijenata od koronavirusa, sedam na respiratorima
U Republici Srpskoj (RS) dosad je izvršeno ukupno 7.943 laboratorijska testiranja na novi virus korona (SARS-CoV-2).

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.204 osobe, a nadzor je završen kod 19.780 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjoj Luci ukupno se liječi 127 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizovano je 38 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji pet pacijenata.

Kod sedam pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, dvije osobe su na nekom vidu podrške neinvanzivnom mehaničkom ventilacijom.

Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je šest pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 69 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je četvoro pacijenata sa Covid 19 oboljenjem, u Trebinju šest osoba, u bolnici u Istočnom Sarajevu pet i u Prijedoru dva pacijenta. 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju i broj osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome, u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalazi se 75 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 18, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu tri i u Studentskom centru Zvornik dvije osobe.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.

Novi virus korona u RS trenutno je potvrđen kod ukupno 534 osobe, 17 je preminulo, dok je 251 osoba oporavljena.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.