20.4.2020. 11:29
0
Iz SDP-a Stari Grad Sarajevo poručuju: Vlada Kantona Sarajevo pomaže kladionicama, ali ne i zanatlijama!
SDP BiH Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje politiku Vlade Kantona Sarajevo koja planira subvencionirati plate kladionicama ali i ne zanatlijama.

Zanatlijama "de jure" nije zabranjen rad, ali "de facto" jeste, zbog čega smatramo da Vlada KS treba izmijeniti kriterije i način subvencioniranje plate sa posebnim naglaskom na malu privredu i obrtnike općenito, a zanatlije posebno. 

SDP Stari Grad će uvijek biti uz zanatlije, jer su čuvari naše tradicije i jedni od ključnih nosioca naše turističke ponude. Na njihove vrijedne ruke oslanja se i hiljade radnih mjesta u turizmu.

Sramotan je odnos Vlade FBiH i Vlade Kantona Sarajevo prema zanatlijama kojih je najveći broj u Općini Stari Grad Sarajevo. Zapitajte se kako će Baščaršija izgledati ako se ugase sve zanatske radnje, koliko će turista dolaziti u Sarajevo da bi vidjeli kineske i turske proizvode i suvenire?

Općina Stari Grad je donijela određene mjere za pomoć zanatlijama koji su u općinskim poslovnim prostorima, ali to nije dovoljno, potebna je pomoć Kantona i FBiH. Država ne smije mirno gledati kako nestaju stari i tradicionalni zanati u našem gradu i zemlji! Uskoro ćemo predstaviti i naš program #20za2020 za predstojeće lokalne izbore, čiji će važan dio biti projekti prema zanatlijama. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.