28.4.2020. 14:28
0
Čampara odbrusio Mariću: Nismo mi pali s Marsa
Raspravu o rebalansu budžeta za 2020. godinu obilježila je i žestoka rasprava Zvonka Marića (SBB) i Elmedina Konakovića (NiP), te trougao Marić - Čampara - Žuljević o učešću SBB ministara u izradi rebalansa.

Nakon stava Marića da će morati glasati jer će u suprotnom biti uperen prst u njega, te da se nada da će to doći do javnosti, Konaković je rekao da će se pobrinuti da to dođe do javnosti, naročito ono što govori i način na koji glasa. 

Marić je odgovorio da Konaković stalno prijeti, ucjenjuje i poručio Konakoviću da bi mogao završiti s pirovom pobjedom. 

Mariću je replicirao i dopredsjedavajući Aljoša Čampara (SDA) i pitao ga je li rekao da je Vlada SDA sve u Domu naroda dovela u nedoumici. 

“Gospodine Mariću mi nismo pali s Marsa. Odakle vam pravo da kažete tako nešto. Učestvujete u Vladi i zajedno smo na vladi izglasali ovo. Je li dobar, može li biti bolji, šta mu fali, šta ne fali, može li biti boljoi je jedno, ali SDA, HDZ i SBB su izglasali ovo na Vladi. Nemojte to raditi nismo mi retardirani”, odgovorio je Čampara. 

Replicirao je Marić kazavši da “nije kriv za Čamparin sluh i rasutu pažnju”. 

“Recite u kojem segmentu je bilo ko od ministara učestvovao u onome što pričamo”, poručio je Marić. 

Čampara je odgovorio “da mu je tek jasno da je dobro čuo šta je Marić rekao. Rekli ste da ministri SBB iz Vlade FBiH nisu učestvovali u ovome nego su samo podržali. Jendoglasno je rebalans usvojen. Svi ministri iz svih stranaka. Sad vi nama govorite da ministri SBB nisu učestvovali. Tjerate me da ne vjerujem svojim očima nego vama”, istakao je Čampara. 

Odgovorio je Marić da je jedno učestvovati u izradi, a drugo glasati. 

Čampara je odgovorio da ga ne razumije. 

“Imamo rebalans i korona zakon. Korona zakon bez rebalansa ne može. I vi kažete da ministri iz SBB nisu učestvovali. Stvarno nema smisla”, istakao je Čampara. 

Aner Žuljević (SDP) kazao je da je Zvonko Marić rekao tačno ono što tvrdi da nije rekao. 

"Upali ste u oni da nije majka sina karala što je kocko, nego što se izvadio", poručio je Žuljević Mariću. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.