30.4.2020. 9:18
0
Njemačka imenovala Hezbollah terorističkom organizacijom
Njemačka je zabranila sve aktivnosti Hezbolaha, koji ima podršku Irana, na svom tlu i imenovala ga terorističkom organizacijom, objavilo je u četvrtak ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je takođe izvela rane jutarnje racije na udruženja povezana s džamijama u četiri grada širom Njemačke. Sigurnosni zvaničnici vjeruju da je do 1.050 osoba u Njemačkoj član ekstremističkog krila Hezbollaha.

Izrael i Sjedinjene Države vršili su pritisak na Njemačku da zabrani tu organizaciju. Njemačka je ranije pravila razliku između političke ruke Hezbollaha i njegovih vojnih jedinica, koje su se borile zajedno s vojskom predsjednika Bašara al-Asada u Siriji.

Glasnogovornik je rekao da je ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer zabranio aktivnosti Hezbollaha.

"Čak i u doba krize, vladavina zakona mora biti na snazi", napisao je njegov glasnogovornik na Twitteru, prenosi Reuters.

Teško naoružana šiitska islamistička grupa, koju su Sjedinjene Države već imenovale terorističkom organizacijom, također je značajan oslonac za vladu libanskog premijera Hassana Diaba koji je na dužnost stupio u januaru.

Jevrejske grupe su ovaj potez nazvale značajnom odlukom.


(FENA)

 
Njemačka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.