30.4.2020. 9:53
0
Od virusa korona u UKC RS liječi se 116 osoba, 42 u težem stanju
U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 116 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa.

Na Odjeljenju Covid-19 hospitalizirana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji četiri osobe.

Kod pet bolesnika zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 15 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 48 osoba sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Opštoj bolnici Trebinje zbrinuto je 11 osoba sa Covid-19 oboljenjem, u Bolnici u Doboju šest osoba, pet se liječi u Prijedoru, a u bolnicama u Foči i Istočnom Sarajevu po četiri pacijenta. 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covida-19, u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalazi se 95 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 32, u Studentskom centru Zvornik četiri osobe i po jedna u Domu učenika Bijeljini i Studentskom domu u Istočnom Sarajevu.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji entiteta RS tokom 24 sata ušlo je ukupno 131 putnika, 120 je upućeno u lokalne karantine, a trenutno se u karatinima na sedam graničnih prijelaza nalazi ukupno 19 osoba.

U RS je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 3.348 osoba, a nadzor je završen kod njih 22.761.

Iz Ministarstva  zdravlja i socijalne zaštite još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.