30.4.2020. 20:07
1
Izetbegović uputio čestitku radnicima u Bosni i Hercegovini povodom 1. maja
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je radnicima u Bosni i Hercegovinu čestitku povodom Međunarodnog praznika rada 1. maja.

- Radnicima u Bosni i Hercegovini želim čestitati Međunarodni praznik rada. Ovaj datum simbolizira sveopću radničku solidarnost, te podsjeća na višegeneracijsku borbu za radnička prava koja još uvijek traje. I ova kriza je pokazala da su radnici ključni oslonac Bosne i Hercegovine, jer upravo su oni svojim ogromnim naporima omogućili funkcioniranje društvenog života i u otežanim uvjetima - poručio je Izetbegović. 

Navodi da posebnu pažnju 1. maja treba skrenuti na zdravstvene radnike koji su već sedmicama na prvoj liniji odbrane od pandemije, te će mnogi od njih i ovaj praznik provesti u dežurama bez prilike za predah.

- Ovogodišnji praznik je i u znaku ekonomske krize, koja je brojnim radnicima u realnom sektoru dovela u pitanje osnovno radničko pravo, a to je pravo na radno mjesto. Zato moramo misliti na zaposlene radnike, ali posebno na one koji su ostali bez posla. Obaveza države je da omogući poslovni ambijent u kojem će biti dovoljno radnih mjesta kako bi svi imali priliku da budu zaposleni i žive dostojanstveno od vlastitog rada - stoji u čestitki. 

(FENA)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.