11.5.2020. 8:25
0
Prijevoznici i turističke agencije najavili protestnu vožnju sutra u Sarajevu
Prijevoznici i turističke agencije za sutra 12. maj u Sarajevu najavljuju protestnu vožnju praznim autobusima. Obraćaju se federalnoj, ali i kantonalnoj vladi koja je obećala pomoć.

"Vlada Kantona Sarajevo i ministar privrede Draško Jeličić već su sredinom mjeseca aprila obećali konkretnu pomoć kompletnom sektoru turizma. Ništa se do danas nije realizovalo. Naš performans je bio mini protest. Ukoliko ne bude ništa realizirano u skorije vrijeme, nažalost, bit ćemo primorani izaći na ulice. Vjerujte mi možete očekivati stotine turističkih radnika u protestima na ulicama", rekao je predsjednik Udruženja turističkih vodiča Sarajevo "Vučko" Mirza Omerhodžić, prenosi N1.

Nešto povoljnije informacije iz kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva dolaze za hotelijere i ugostitelje. Omogućit će se boravak većeg broja ljudi u zatvorenim prostorima.

"Mislimo na skupove do 15 osoba koji bi omogućili na neki način našem hotelijerstvu i turističkom sektoru da počne korak po korak raditi. Za sada je vrlo izvjesno da bi moglo doći do otvaranja bašti, dakle govorimo samo o otvorenim prostorima", rekao je Čerkez


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.