14.5.2020. 14:19
0
U subotu protestna šetnja za održavanje izbora u Mostaru
Razočarani saznanjem da Centralna izborna komisija opet nije raspisala izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara, te zasićeni argumentom da se "zbog nepostojanja Gradskog vijeća" ne mogu riješiti gorući problemi u našem gradu, među kojima je i problem deponije na Uborku, protestnom šetnjom ćemo iskazati krajnje nezadovoljstvo ovom odlukom, navodi se u saopćenju Udruženja "Jer nas se tiče".

S nadom da će se nadležni osvrnuti na iscrpljene građane i shvatiti važnost održavanja lokalnih izbora u Mostaru za 2020. godinu, pozivamo sve građane i nevladine organizacije da nam se pridruže, dodaje se.

"Protestna šetnja Udruženja građana "Jer nas se tiče" kreće 16. maj 2020. godine u 11:30 sati iz Sjevernog logora, preko trga Musala do Španskog trga. Protestna šetnja Udruženja građana "Jer nas se tiče" je neovisna od drugih šetnji koje se održavaju taj dan. Svaki pokušaj da nas se "stavi pod zastavu" bilo koje političke opcije smatrat ćemo krajnje zlonamjernim i slaganjem sa trenutnom situacijom bez izbora u našem gradu. Tokom protestne šetnje, svi aktivisti su dužni nositi zaštitne maske i rukavice, te držati odstojanje od najmanje 1,5m od drugih osoba", kažu iz Udruženja.

Na kraju poručuju: "Pridružite nam se, jer ne smijemo dopustiiti da naš grad i ove godine bude grad bez uzbira".


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.