15.5.2020. 17:35
0
"Pravi i iskreni prijatelji se prepoznaju u teškim trenucima, a Azerbejdžan je pokazao da je pravi i iskreni prijatelj BiH"
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je poruku zahvalnosti Republici Azerbejdžan na podršci koja je iz te zemlje stigla u Bosnu i Hercegovinu za vrijeme pandemije koronavirusa.

Bosna i Hercegovine je u najtežim trenucima pandemije dobila podršku s raznih strana, a jedna od zemalja koja je pokazala naročitu volju da pritekne građanima i institucijama Bosne i Hercegovine u pomoć svakako jeste Republika Azerbejdžan na čelu s predsjednikom Ilhamom Alijevom. 

U Bosnu i Hercegovinu je stigla višestruka pomoć iz Azerbejdžana. Najprije je na samom početku pandemije stigla hitna pošiljka u vidu medicinske opreme, a dvije sedmice poslije azerbejdžanske vlasti su na posebni račun Vijeća ministara uplatile više od milion maraka za borbu protiv pandemije. 

Želim ovom prilikom da skrenem pažnju i na pomoć u vidu medicinske opreme koju je našoj zemlji uputio Međunarodni centar Nizami Ganjavi predvođen kopredsjednicom te organizacije Vairom Vike-Freibergom i generalnim sekretarom Rovshanom Muradovim. 

Pravi i iskreni prijatelji se prepoznaju u teškim trenucima, a Republika Azerbejdžan je u proteklim sedmicama pokazala da je pravi i iskreni prijatelj građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.