16.5.2020. 15:16
1
MUP KS o misi za Bleiburg i skupu antifašista: Hvala Sarajlijama na saradnji
Nakon okončanja mise za Bleiburg, te komemorativne šetnje antifašista od Marijhin Dvora do Vječne vatre oglasili su se i iz MUP-a KS.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su postupajući po sačinjenim operativnim planovima uspješno realizovali aktivnosti u vezi osiguranja nesmetanog održavanja vjerskog obreda u sarajevskoj katedrali "Srca Isusova", kao i komemorativni mimohod organizovan od strane SABNOR-a BiH, kojem je prisustvovalo više od 5 hiljada osoba. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti sa elementima nasilja, te se ovom prilikom zahvaljujemo građanima na saradnji i razumjevanju. Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo svim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji planiranih aktivnosti, kao i pripadnicima Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, upućuje izraze zahvalnosti za saradnju i čestita im na visoko profesionalnom odnosu tokom realizacije današnjih aktivnosti - saopćeno je iz MUP-a KS.

Zanimljivo je da su kod pijace Markale pripadnici MUP-a KS legitimisali jednu djevojku koja je nosila transparent sa natpisom: "Istaše su fašisti".

- Radilo se o redovnoj aktivnosti uvažavajući činjenicu da na tom dijelu nije bilo najave bilo kakvih protesta. Ukoliko bude elemenata eventualnog činjenja prekršaja, osoba će biti sankcionisana - navodi se u saopćenju MUP-a KS.


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.