16.5.2020. 16:45
0
Protestnom šetnjom Mostarci zatražili održavanje izbora
Udruženje građana „Jer nas se tiče“ iz Mostara protestnu šetnju, kojom su zatražili konačno održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

"Okupili smo se da kažemo da nam je dosta, da kažemo da hoćemo izbore u ovom gradu, da izrazimo nezaodovljstvo odlukom Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine da samo Mostar izostavi od izbora u ooj godini", izjavio je novinarima predsjednik Udruženja 'Jer nas se tiče“'Omer Hujdur.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici od 7. maja ove godine raspisala lokalne izbora u BiH, izuzev za Mostar, gdje će to biti učinjeno "nakon što se steknu uvjeti".

Potpredsjednik Udruženja 'Jer nas se tiče' Nijaz Hodžić, kaže da protest kojim traže održavanje lokalnih izbora u Mostaru nije politički motiviran.

"Mi nismo politička organizcija. Mi pokušavamo da vlasti shvate da moraju biti izbori što prije, prije nego bilo gdje u Bosni i Hercegovini, jer ovdje nema Gradskog vijeća, gradonačelnik je nelegalan već 'sto godina', nema ko donositi odluke, osim kriminalnih radnji, koje se rade", izjavio je Hodžić novinarima tokom protestne šetnje, te ustvrdio kako je ovoj organizaciji tokom pregovora o zatvaranju deponije i aktuelni gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić (Hrvatska demokratska zajednica osne i Hercegovine) potvrdio da bez odluke Gradskog vijeća ništa ne može biti urađeno, piše RSE.



(Patria) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.